Cum puteti beneficia de somaj?

Conform ultimelor hotarari, pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, o persoana trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:

 • are un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei înregistrarii cererii;
 • nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinta, în vigoare, respectiv 500 ron;
 • nu îndeplineste conditiile de pensionare, conform legii;
 • este înregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala îsi are domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca a avut ultimul loc de munca ori a realizat venituri in acea localitate.

De asemenea, persoanele care provin din randul absolventilor si persoanele care si-au satisfacut stagiul militar beneficiaza de indemnizatia de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:

 • sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul;
 • nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
 • nu indeplinesc conditiile de pensionare.

 

Anunțuri

12 gânduri despre „Cum puteti beneficia de somaj?

 1. Cred ca m-am exprimat gresit in randurile de mai sus. De fapt, este vorba despre primirea indemnizatiei de somaj daca incetarea contractului individual de munca a fost cu acordul Partilor (din oct. 20212) Am scris demisie din greseala. Cine ma poate ajuta cu un raspuns in aceasta problema?
  Multumesc frumos.
  Felicia

 2. buna ziua!daca am terminat liceul anul acesta si am 18ani,si nu voi merge la facultate pot beneficia de somaj>?mentionez ca am si diploma de atestat

 3. Am si eu o intrebare: daca am absolvit facultatea anul trecut, anul acesta imi mai pot depune dosarul pentru somaj? Nu mi-am gasit niciun loc de munca de cand am terminat, am vrut sa-l depun de anul trecut dar a fost prea tarziu. As aprecia daca as primi un raspuns. Multumesc!

 4. Buna ziua, va deranjez cu o intrebare: daca firma se inchide iar eu am cumulat in ultimul an doar 11 luni (la doua locuri de munca), pot lua somaj?

 5. buna ziua asi dori sa stiu daca am terminat scoala in italia( am fc.doar 8clase)si apoi mam reintors in romania dar nu am mai continuat studiile pot sa beneficiez de somaj?ce asi putea face va rog sa ma ajutati daca stiti.va multumesc

 6. Buna ziua, sunt prospat absolventa de liceu.As putea sa-mi depun dosarul pentru somaj.Precizez ca nu realizez niciun venit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s